Slit och släp

NågraTrevande

Posted by Roberth Fri, October 26, 2012 19:55:17

Auktioner, secondhandsvängar och jobb är väl vad som hänt senaste månaden.

Hunnit med ett biobesök, bakat en drömrulltårta, Hjälpt Maria byta bromsbelägg, tagit några promenader med Samme, strukit ett lager vax på Amazonen och påbörjat en smideskurs oxå.

http://www.youtube.com/watch?v=rFJodVAnRI8

Förra lördagen blevTrevande

Posted by Roberth Fri, September 21, 2012 19:24:35

lugn. Följde med Maria en sväng på kvällen och spanade in några retrotallrikar och lite annat gammalt. Blev bjuden på kaffe. Mysigt!

Gjorde några övertidstimmar på söndagen. Andreas med son hängde på. Hade tänkt en sväng på auktion efter jobbet men Lindy hade inte tid och jag var trött så det fick bli någon timmas sovning istället.

Ställde undan sommarbilen hos Anders på kvällen.

Blog image

Resterande veckan utan större spänning. Jobb och jobb. Trivs iofs väldigt bra på jobbet. Kanske därför det går som småtungt nu när anställningen snart kanske upphör. Har iaf inte hört något om någon fortsättning ännu...

Blev bara en promenad i veckan. Broarna runt med Samme. Alltid lika trevligt!

Passerade "BurkKurts" hus som höll på att rivas. Synd på ett sånt vackert hus men det var nog bortom all räddning.

Blog image

Tvättade upp Amman på måndagskvällen. Fick uppskattande komentarer om bilen från en förbipasserande herre. Får se om det blir polering i helgen.

Blog image

Kollad in lite kylskåp i veckan oxå. Börjar vara dax för en uppdatering. Skåpet som nu används är 20 år gammalt och går mest hela tiden. För att inte tala om att det bara blir is och frost i frysen.

Hittade detta coola skåp på Elgiganten på Söder. Rätt design och rätt pris men vet inte om jag fixar färgen...

Blog image

Har spanat lite på prisjakt och tror det lutar åt ett Gorenje i retrodesign.

Kan bli en sec.sväng imorgon.

Blog image

Ev. jobb på söndag.

Var på Trevande

Posted by Roberth Fri, September 14, 2012 19:26:32

Auktion för två söndagar sedan. Lindy hängde med. Inga fynd men trevligt ändå.

Har varit rätt bra med promenader senaste veckorna. Fått med mej Samme på dom flesta.

Blog image

Blog image

Blog image

Passerade smedjan på Nordanåområdet under en av promenaderna. Kikade in när det ändå hördes hammarslag. Inte omöjligt man anmäler sej till en kurs i höst. Kan ju vara kul prova på något nytt. Maria och Mari har tydligen redan anmält sej.

Blog image

Tog mej i kragen förra fredagen och röjde upp i garaget. Återstår då bara förrådet. Men det känns näst intill oövervinnligt...

Blog image

Förra lördagen mötte jag upp med Carina och så bjöd hon på fika vid älven. Fantastiskt höstväder och mysigt!

Blog image

Och på söndagen kom Lindy förbi med sin hund. Fick givetvis bli en fotopromenad och sedan kaffe hos mej. Fick även bli en återträff på kvällen vid havet. Catt (hunden) gillar korv... Tycker däremot att skärpan nästan alltid sitter liiiiite fel. Kan vara jag som klantar till dej eller så är det något annat strul. Sugen på en ny kamera naaaanting....... Blog image

Blog image

Bilder finns som vanligt på :

http://galleri.domherre.se/#71.0

Veckan som varit har varit lugn. Några promenader. Filmkväll hos Maria i tisdags. Blev bortskämd med trevligt sällskap, goda kvällsmackor och te. Borde ha filmkvällar oftare...

Otroligt nöjd över mina lurar jag köpte till S3:an. Helt klart nya favoriter!

Blog image

Fick ett enormt köpsug efter en retrofläkt. Har varit in i butiken två gånger men lyckats hejda mej bägge gångerna... Senaste gången agerade jag snålgubbe och undrade om det "inte blir höstrea på fläktarna"...

Blog image

Nu blir det en kall öl och imorgon en sec.sväng. På söndag hoppas jag på Lindy och auktion i Ske-hamn... Eventuellt kan det även bli några övertidstimmar.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zebZVO0Xo3g

Jamen få seTrevande

Posted by Roberth Fri, August 31, 2012 19:00:12

då. Vad har hänt?

Blev tvärless på cyklandet så i veckan har cykeln fått stå. Bara två kvällspromenader. Skralt. Men hoppas på bättring till veckan.

I lördags blev det en sväng med bror på travet och den årliga veteranbilsmarknaden. Blev sugen på fyra 5,5" fälgar till amman för 500kr/st. Men avvaktade. Snålade till det och köpte ett högtalargaller för en tjuga. Det som ska sitta mitt bak i amman.

Söndagsdeppen botades förträffligt med ett biobesök med Carina som sällskap.

Resten av veckan har mest varit en transportsträcka. På väg mot vad vette fan...

Blir nog en sec.sväng imorgon bitti. Kanske auktion på söndag...

Motion åska och besiktningTrevande

Posted by Roberth Fri, August 24, 2012 19:28:56

Bra med motion. Fyra pass av både cykling och promenader förra veckan. I veckan blev det tre av varje. Fick även med Samme på en av promenaderna.

Förra fredagen besiktigades Miatan. Som vanligt UA. Satte även dit hardtopen idag. Cabsässongen är därmed till ända detta året.

Blog image

Slutgiltiga bilderna från bröllopet ligger nu uppe på :

http://galleri.domherre.se/#70.1

Plockade svamp förra lördagen. Tur Maria guidade. Ser ju ingen skillnad på dom små liven...

Hon siktade på Burvik. Maria skuttade omkring i naturen och hittade hyffsat med kantareller. Jag svettades och brillorna immade igen emellanåt. Inte lätt spana efter svamp med immande glasögon må jag säga. Och min ide att bara ta gympaskor visade sej inte vara helt optimalt eftersom det regnat tidigare på dagen. Blöt upp till knäna blev givetvis resultatet. och myggen gillade mej.

Men det var riktigt trevligt ändå. Och givetvis stektes kantarellerna dagen efter. Himelskt gott! Fast lite nervös var man ju för att det skulle smugit med någon giftig variant...

Blog image

Vi hann med en sväng till Burehällorna samma kväll. Fick se ett tjusigt åskoväder dra förbi ute i havet medans vi drack lite kaffe. Vackert och trevligt!

Blog image

BröllopTrevande

Posted by Roberth Fri, August 17, 2012 20:15:31

Nya tag. Bra med motion i veckan.

Fyra pass på cykeln a 1,8mil/30min.

Hyffsat vettig mat.

Skjutsade Mariana och Magnus på deras bröllop förra lördagen. Vackert och väldigt trevligt! Passade även på att ta några bilder. Iakttog nogsamt Helenas (den anlitade fotografens) proffsiga sätt att hantera en bröllopsfotografering. Fast vet inte om jag vill ha det ansvaret. Känns bra när det är på "hobbybasis" för mej.

Blog image

För bilder se:

http://galleri.domherre.se/#70.1

Fint väder i veckan. Fick bli några svängar utan tak. Fick med Maria på en glassätarsväng igår. Hon fick köra. Synd bara jag berättade att hastighetsmätaren är i miles ;-) Fick iaf höra liiite yl över 5000varv... OCh idag besiktigades Miatan återigen. Givetvis UA. Som vanligt...

whateverTrevande

Posted by Roberth Fri, August 10, 2012 20:54:01

Tre kvällspromenader var väl allt på motionsfronten denna veckan.

Blev en lyckad folkparksloppis förra söndagen.

En drös med grejjer inköpta. Kan fan snart öppna servering med tanke på allt porslin jag köper...

Missade ett gäng efterrättskålar designade av Bengt Orup. Såldes mitt framför näsan på mej. Bittert! Men kunde iaf köpa assietterna. Samlandet har börjat på denna klassiker.

Åt Glass med Carina på måndagskvällen. Fint väder och mysigt nere vid älven. Men kallt var det att cykla hem på kvällen...

Blog image

Putsar lite inför bröllopskörningen imorgon. Borde lägga på ett lager vax men hinner nog inte. Blir säkert trevligt och vackert imorgon ändå.

Blog image

Hade hoppats på lite trevligt sällskap ikväll men som vanligt så dök det tydligen upp annat :-(

http://www.youtube.com/watch?v=kGf6_mwBRM4

Får se om det blir till att gå på en lägenhetsvisning på söndag...

http://objekt.fastighetsbyran.se/Templates/Pages/ObjectImages.aspx?source=hemnet&ObjektGID=OBJ2280_1194677394

mörka kvällarTrevande

Posted by Roberth Sat, August 04, 2012 20:36:43

Fortsätter trenden med utevaro av motion. Men är fast besluten att återuppta cyklandet inom ett par veckor.

Loppis på folkparken förra helgen. Slog till på en kryddhylla för en femtilapp.

Som jag brukar säga och repetera som ett mantra. "Blir bra i den framtida stugan"

Blog image

Söndagskvällen var nog rekordvarm. Försökte få med mej någon trevlig att åka nedcabbat. Men utan resultat. Barn skulle hämtas, barn skulle lämnas och andra skulle åka till Boden. Fick bli lite sjysst musik, njuta av dofterna och busa runt en dryg timma själv.

Blog image

Var på en bröllopsrekognosering utan tak med Mariana på tisdagen. Småkallt blev det utan tak men trevligt ändå. Ska köra på deras bröllop nästa lördag...

Tog en fika med Märit på onsdagen. Trevligt att återuppta en gammal bekantskap. Och fikat på "Gobullen" var både gott och rimligt prissatt. Blir nog fler fikastunder där.

Onsdag/torsdag åts jobblunchen på Nordanågården. Måste rekomenderas! Väldigt gott och trevlig miljö. Jävligt god halstrad lax på torsdagen.

Skönt ordinare arbetsstyrka är tillbaka på jobbet. Trevliga kollegor har jag turen att få umgås med.

Blog image

Amazonen besiktigades i onsdags. Gick finfint! Känns skönt att det inte blev några överraskningar. Fick (som vanligt) skruva ner CO:n. Fick bli ett halvvarv på varje förgasare för att få skalan att gå ner till Ca 2,8...

Blog image

Sen fick det bli synkning av förgasarna igen när man kom hem... Bilen har lust att smårycka lite fortfarande så det kan bli att göra om historien och ge bilen lite mer bensin. Men bilen har förmodligen Västerbottens vackraste tomgång...

Blog image

Fick ett bra att veta. Läckande stötdämpare vänster bak.

Så på fredagen fick det bli en tur och beställa nya stötdämpare bak till gammelbilen. Den unga försäljaren på Laitis var noga med att jag skulle handla av honom när dämparna skulle komma till veckan. "-Så gör jag ett bättre pris". Trevligt!

Hittade två pallbockar till rimligt pris i butiken som jag slog till på. Var på tiden! Har bara använt domkraft när man klängt under bilen tidigare.

Blog image

Och gårkvällen spenderades med Carina. Mysigt nere vid älven på Älvsbacka. Ångrar jag inte tog med kameran... Senare på kvällen kryddat med lite underhållning när några ungdomar skulle köra skoter på älven.

Blog image

Idag fick det bli en loppissväng. Lindy hängde på. Inga större fynd tyvärr. Vi var nog väldigt trötta bägge två. Men trevligt ändå.

Blog image

Ett par öl nu och folkparksloppis imorgonbitti...